Απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων μετεκπαιδευθείς και διπλωματούχος της Ανωτάτης Σχολής Ραδιοηλεκτρολόγων Μηχανικών των Παρισίων. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους ως Δόκιμος, στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και στις ναυτικές περιπολίες ως κυβερνήτης τορπιλοβόλου. Διετέλεσε Διευθυντής της Ραδιοτηλεγραφικής υπηρεσίας του Βασιλικού Ναυτικού (1930).
Κατά τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διοργάνωσε το δίκτυο παρατηρήσεων και αεραμύνης. Μετείχε της διεθνούς ομάδας ερεύνης ραδιοεντόπισης. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποναυάρχου. Κατά την κατοχή συγκρότησε αντιστασιακή ομάδα παροχής πληροφοριών, φυγάδευσης και διαφυγής στη Μέση Ανατολή. Βοηθούσε οικονομικά τις οικογένειες των διαφυγόντων. Κατασκεύασε πρωτότυπους σταθμούς ασύρματης επικοινωνίας (δικής του έμπνευσης και τεχνικής) που χρησιμοποιήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό.
Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1942 τακτικός καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην έδρα της ασυρμάτου τηλεπικοινωνίας. Κοσμήτωρ της Σχολής Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων 1957-58. Πρύτανης του ΕΜΠ το 1961-63. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ο.Τ.Ε. (1949-1953). Συνέγραψε πολλές τεχνικές πραγματείες και μελέτες. Τιμήθηκε με μετάλλια και διπλώματα εξαιρέτων πράξεων. Διετέλεσε μέλος του συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.