Aπόφοιτος σχολής Ευελπίδων. Κατατάχτηκε στο Μηχανικό και συμμετείχε στον Ελληνοτουρκικό ατυχή πόλεμο του 1897, ως λοχαγός. ΄Ηταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Εταιρίας . Αργότερα του ανετέθη η διεύθυνση και επιθεώρηση του Μηχανικού. Στους Βαλκανικούς πολέμους υπηρέτησε ως συνταγματάρχης και διοικητής ανεξαρτήτου αποσπάσματος Ευζώνων. Με ελιγμό κατέλαβε το Σαραντάπορο και στη συνέχεια τα Τουρκικά στρατεύματα κάτω από την πίεσή του εγκατέλειψαν τα Γρεβενά , για να εισέλθη θριαμβευτικά στη πόλη με τους Ευζώνους του.
Στις 26 Οκτωβρίου 1912 προήχθη σε υποστράτηγο και ανέλαβε Διοικητής της 5ης Μεραρχίας. Μετά τους νικηφόρους αγώνες στο Κιλκίς, Κόμανο Κοζάνης και Τζουμαγιά , ο Γεννάδης παρέμεινε με τη 5η Μεραρχία ως διοικητής Δράμας . Μετά ως Διοικητής του Δ΄ Σώματος στρατού στην Καβάλα. Το 1916 το Ρούπελ και η Καβάλα καταλήφθηκε από τους Γερμανούς και τους Βουλγάρους συμμάχους τους. Ο Γεννάδης που βρισκόταν τότε με άδεια στην Αθήνα λόγω της υποστηρίξεώς του προς τον Βασιλέα, αποστρατεύθηκε και εξορίσθηκε στη Σαντορίνη.
Το 1920 με την επιστροφή του Βασιλέως Κωνσταντίνου, ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και του ανετέθη η αρχηγεία της Χωροφυλακής. Στη συνέχεια έγινε Διοικητής της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Παλαιάς Ελλάδος ΑΣΔΠΕ (1921).