Η περιφερειακή Μεγάλη Στοά της Κύπρου της ΗΜΣΤΑ δωρίζει €15,000 για την υποστήριξη των πυρόπληκτων.

 

Ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κύπρου Μιχαήλ Χατζηκωνσταντάς προσέφερε επιταγή €15,000 στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος με στόχο την υποστήριξη των πυρόπληκτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι.

Ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος συνοδευόταν από τον Πρόσθετο Μεγάλο Διδάσκαλο Λέανδρο Ζαχαριάδη, Περιφερειακούς Μεγάλους Αξιωματικούς, και μέλη της Περιφερειακής Μεγάλης Στοάς της Κύπρου που επισκέφτηκαν την Μ.Σ.Τ.Ε. στις 6 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να παραδώσουν τη δωρεά τους στον Μεγάλο Διδάσκαλο αδελφό Κωνσταντίνο Πολίτη.

Κατά την έλευσή της στην Ελλάδα, την αποστολή της Περιφερειακής Μεγάλης Στοάς της Κύπρου υποδέχτηκε ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας αδελφός Παύλος Σαρώφ, ενώ στη συνέχεια ο Μεγάλος Διδάσκαλος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων. Το ίδιο απόγευμα, επισκέφτηκαν την Κοινή Συνεδρία των Στοών Ασκληπιός Νο 159, Πίστις Νο. 71 και Βυζάντιον Νο 60  στο νεόδμητο και μεγαλειώδες Τεκτονικό Μέγαρο της Κηφισιάς.

Η αίθουσα τελετών ήταν υπερπλήρης με περισσότερους από 180 αδ. παριστάμενους. Η αποστολή από την Κύπρο, εμπλουτίστηκε από 12 επιπλέον αδελφούς-μέλη της Στοάς King Tefkros No. 9786, που κατοικούν στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων ο Σεβάσμιος και οι Επόπτες, καθώς και Πρώην Σεβάσμιοι, και Περιφερειακοί Κοσμήτορες της ΗΜΣΤΑ.

Ο  Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κύπρου Μιχαήλ Χατζηκωνσταντάς προσέφερε επιταγή €15,000 στον Μεγάλος Διδάσκαλο αδελφό Κ. Πολίτη, ο οποίος ευχαρίστησε τους αδελφούς από την Κύπρο, και τους διαβεβαίωσε ότι το ποσό θα διατεθεί καταλλήλως για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η Μ.Σ.Τ.Ε. ομόφωνα αποφάσισε να ορίσει τον Μ. Χατζηκωνσταντά ως Επίτιμο Μέλος της, ως ένδειξη αναγνώρισης για τις προσπάθειες του να εντείνει τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών της Περ. Μεγάλης Στοάς της Κύπρου με αδ. στην Ελλάδα. Τέλος, ο Μεγάλος Διδάσκαλος έδωσε στον αδελφό Χατζηκωνσταντά το Δίπλωμα της Μ.Σ.Τ.Ε. και το αναμνηστικό κόσμημα των 200 ετών.

Τέλος, οι αδελφοί συμμετείχαν στο Ποτήριον Αγάπης που έγινε εντός του Τεκτονικού Μεγάρου Κηφισιάς.

Σχετικά Άρθρα