Καθηγητής Ανωτ. Γεωπονικής
ΣΤ:. Υψηλάντης
(Αθήνα 1900 – 1991)
Διπλωματούχος της Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιμορφώθηκε στην Λειψία και στην Ντιζόν της Γαλλίας. Μετεκλήθη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ως ειδικός επιστήμων της Χημείας Τροφίμων. Ασχολήθηκε με τη Γεωργική Βιομηχανία και την Οινοποιία. Το 1934 διορίζεται Επιμελητής στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Λίγο αργότερα εκλέγεται τακτικός καθηγητής στην έδρα των Γεωργικών Βιομηχανιών. Τέλος γίνεται Πρύτανης. Άφησε σημαντικό συγγραφικό επιστημονικό έργο, επιλεκτικά αναφέρουμε : Εισαγωγή στην Αναλυτική Χημεία , Οινοτεχνία, Αιθέρια Έλαια, Σακχαροποιία κ.α.